مصطفی کلامی، به شهادت آمار، بیشترین دانشجو در بین اساتید ایرانی رو داشته.
این آمار به لطف آموزش آنلاین و مخاطبین میلیونی فرادرس حاصل شده.
اگر میخواید داستان رشد فرادرس از یک تیم ۲ نفره تا تیم ۱۱۰ نفره امروزی رو بشنوید، این قسمت جذاب رو از دست ندید.
این قسمت، بخش دوم گفتگو با مصطفی کلامی هریس هست و بخش قبلی در قالب قسمت چهاردم پادکست کارنکن منتشر شده و اگر اون رو نشنیدید، حتما اول اون رو بشنوید.
بخشی از گفتگو رو میتونید همینجا بشنوید:
گفتگوی کامل هم از لینک زیر قابل دریافت است:
حامی این قسمت:
تپسل (شبکه تبلیغات در اپلیکیشنها و بازیهای موبایل)
دوره معرفی شده:
شنیدن پادکست در اپلیکیشنها و دنبال کردن کارنکن در شبکههای اجتماعی:
وبسایت و راههای ارتباطی با مصطفی کلامی هریس
شما هم هر سوالی داشته باشید، میتونید از ایشون بپرسید.
بخشهای منتخب گفتگو و مطالب مرتبط
در ادامه:
- بخشهای منتخب از حرفهای مصطفی کلامی آورده شده است.
- لینک مطالب مرتبط به هر بخش برای مطالعه تکمیلی وجود دارد.
- در انتها هم فایل صوتی این بخشهای منتخب قابل شنیدن است.
مهارت، اصلیترین سلاحیه که یک جوان میتونه داشته باشه، هم اعتماد به نفس میده بهش و هم موقعیت برخورداری از یک شغل خوب رو بهش میده. و هم اینکه اگر زودتر به این نتیجه برسه که من این کار رو دوست دارم، این مسیر زندگی منه، شاید وقتش رو با طی کردن مدارج دانشگاهی هدر نده.
[مطلب مرتبط: دوره آنلاین یادگیری اثربخش]
***
فکر نمیکنیم من باید یه راه متفاوت برای خودم باید پیدا کنم برای این زندگی. قرار نیست مثل دیگران زندگی بکنم. خیلی وقتها افراد فقط دنبال اینن که برن به اون قله برسن. این پایین، توی اون کوهپایه طلا هم ریخته باشه، توجهی بهش نمیشه.
[مطلب مرتبط: گاهی به اهدافمان شک کنیم]
***
در مورد موفقیت و چیزهای خوبی که میشنوید دنبال چیزهای پیچیده آنچنانی نباشید، خیلی ساده است اتفاقا. اونقدر ساده که کمتر کسی باورش میکنه.
موفقیت بعضی وقتها، یه چیز مستقل از زمینه است. چون متریالی که میخواد پشتکار و ایمان به اون هدفه.
دائما صحبتم اینه: تلاش کنید. اینکه من یه نتیجهای رو از قبل رقم بزنم و بگم من باختم و تلاشی برای تغییر نتیجه نکنم و همه راهها رو روی خودم ببندم خیلی دردناکه. مثل اینه که یه نفری قبل از مرگ، شناسنامه خودش رو باطل کنه. خیلیها زودتر از شناسنامهشون باطل میشن.
[مطلب مرتبط: زنده باد سرسختی]
***
تو نسل ما نمیشه. اونقدر جامعه ایران بدهکاره. از نسلهای قبلی هم پدرانمون بدهکاری به بار آوردن که ما باید اون بدهکاریها و وامها رو با بهرههای سنگینی که داره پس بدیم. به تاریخ بدهکاریم ما.
[مطلب مرتبط: پدران، مادران! ما نمیخواهیم کار کنیم!]
***
کاری که ما انجام دادیم توی فرادرس: ۱- ایجاد یک کیفیت آموزشی و ۲- ایجاد یک پلتفرم برای ارائه این کیفیت آموزشیه. یعنی تولید کردن آموزش یه چیزه، فروختنش چیز دیگریه.
به نظر من ایران میتونه هاب محتوایی منطقه و خاورمیانه باشه. حدود ۱٫۵ میلیارد نفر میتونه بازار بالقوه ایران باشه، چون برای همهشون Native Speaker داره.
البته اینکه من یک کد استخدامی توی وزارت علوم داشته باشیم یا نداشته باشم، اون رو اگه الان بذاریم کنار، من الان مدرس دانشگاه هستم. یکی از بزرگترین دانشگاههای ایران: فرادرس. و فکر میکنم میتونم ادعا کنم که بیشتر از هر کس دیگهای در ایران دانشجو داشتم.
[مطلب مرتبط: معرفی سایت فرادرس]
***
ذهن افراد وسعت دنیای اونها هست و این ذهن بزرگ میشه، فقط با آموزش. با فکرها. شما هیچجوری نمیتونید این ذهن رو بزرگش کنید. کسی که آگاهی بیشتری داشته باشه. آموزش بهتری رو بهرهمند بشه. تجربههای متفاوتی رو یا بشنوه یا زندگی کنه (که عملا شاید زندگی کردنش برای همه مقدور نباشه)، این دنیاش هم همونقدر بزرگ میشه. آدمی که دنیاش بزرگ بشه، ظرفیت بزرگ شدن برای خودش هم ایجاد میشه. ولی آدمی که که دنیاش کوچیک باشه، به اندازه همون دنیاش میمونه. این موضوع مهمیه.
[مطلب مرتبط: زندگی، یادگیری و چیزهای دیگر]
***
میگه من از زندگی راضی نیستم. خب بله، راضی نیستی، ولی همسایه که قرار نیست زندگی شما رو درست کنه. شما باید یه حرکتی بکنی. چیکار کردی برای این ناراضی بودنت؟
[مطلب مرتبط: با بیانگیزگی چه کنیم؟]
***
کار نکنم چی کار کنم؟ امیدوار نباشم چیکار کنم؟ راه بهتری هست؟
به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل، که گر مراد نیابم، به فدر وسع بکوشم. این چیزیه که ما باید داشته باشیم.
[مطلب مرتبط: من ترجیح میدهم امیدوار باشم]
***
خواستن شما خیلی وقتها یک قهری رو درست میکنه. یه اجباری رو درست میکنه انگار. شاید دیدگاه متافیزیکیای باشه. ولی من این رو دیدم. خیلی چیزها رو شما به اندازه نخواستید که نداریدش. هرکجا مشکل، جواب آنجا رود، هرکجا کشتیست، آب آنجا رود (مثنوی). خیلی وقتها به اندازه کافی درد احساس نشده که درمانی هم نیومده.
***
مارک تواین: «دنیا به شما هیچی بدهکار نیست. قبل از شما اینجا بوده. این شمایید که بهش بدهکارید.»
یه روز ما مسئولیت نداریم، اونم روزیه که دیگه نیستیم توی این دنیا. روزی که آدم دیگه نفس نمیکشه، مسئولیت نداره. اینکه آدم بیمسئولیت باشه، چه در مقابل خودش و چه در مقابل دیگران و جامعه، این دردناکه. و دنیا رو کسانی تغییر دادن که احساس مسئولیت داشتن. احساس بدهکاری داشتن به دنیا، نه اینکه طلبکار باشن.
[مطلب مرتبط: فکر کردن به مرگ، توصیهای اخلاقی یا رفتاری منطقی؟]
***
آموزش کمک میکنه که شما به صورت ذهنی کشورگشایی کنید. شهروند جهان اول اون کسی نیست که پاسپورت مال یه کشور پیشرفته باشه. شهروند جهان اولی، کسیه که جهان اولی فکر کنه. این رو باید درست کنیم. و این نمیشه مگر با آموزش. خوندن داستان موفقیت دیگران هم نوعی از این آموزش هست. خودتون برید بخونید.
[مطلب مرتبط: شنیدن داستان آدمهای اهل کارنکن]
***
فایل صوتی بخشهای منتخب
دیدگاه ها
سلام، من به صورت اتفاقی با پادکست های شما آشنا شدم و همشو گوش دادم
به عنوان کمترین کاری که به ذهنم رسید برای تشکر از کار خوبتون انجام بدم این بود که بیام اینجا بنویسم و بهتون بگم که عالی هستین، بهتون بگم که به من امیدی دادین که کارهایی که دوست دارم رو شروع کنم، بگم که به من فهموندین حتی تو این شرایط هم میشه خوب بود، میشه کمک کرد و میشه کار خوب انجام داد
امیدوارم توی این راه استوار بمونین که چشم امید ما به شماست
پست
سلام
چه کار خوبی کردی بهار که اینهارو برام نوشتی
مطمین باش روی استمرار من در این مسیر تاثیر میذاره
خیلی خوشحالم که کارنکن بهت انگیزه و امید داده
امیدوارم پرتلاش باشی و توی ماههای بعد بیای و اخبار خوبی از تلاشهات بهم بدی
مخلصم
امین به جای سلاح نوشتی صلاح?? لطفا درستش کن. اونجایی که نوشتی مهارت تنها سلاحیه که در دست جوان است.
پست
مرسی مرتضی، اصلاح شد