پیش نوشت
عمرِ دوستی من و وردرپرس هنوز به سه ماه نرسیده، عمر دوستیمان کم است، ولی عمقش زیاد است. حداقل من که دوستش دارم! فارغ از شوخی باید خدمتتان عرض کنم که من خودم در کار با وردپرس مبتدی هستم. این را موقع خواندن این متن در نظر داشته باشید. (به آرشیو پستهای سایت اگر نگاه کنید، علی الظاهر عمری بیش از این را نشان میدهد، اما بخشی از آن پستها را عینا از وبلاگ قبلیام روی blog.ir انتقال دادهام و تاریخشان را تنظیم کردهام.)
بهانه نوشتن این متن، سوالاتی بود که دوستان عزیزم در این چندوقت می پرسیدند، فکر کردم بهتر است هرچه در زمینه وبلاگ نویسی با وردپرس به ذهنم میرسد را بنویسم. شاید به درد دیگران هم خورد.
نوشت
۱- با وردپرس میتوانید فیل هوا کنید!
بله، میتوانید. شک نکنید! خیلی از کارهایی که به نظرتان خیلی عجیب و غریب است را با وردپرس میتوان انجام داد. همین قابلیت هوا کردن فیل با وردپرس بوده که من اینقدر عاشقش شدهام. خیلی از سایتهای معتبر دنیا با همین وردپرس طراحی شدهاند. در این لیست از خبرگزاریهای معتبر مثل BBC هست تا شرکتهایی مثل سونی و دیگران.
البته شما به عنوان یک وبلاگرِ تازهکار قرار نیست واقعا با وردپرس فیل هوا کنید، اما خاطرتان جمع باشد که اگر روزی خواستید این کار را انجام دهید، وردپرس این قابلیت را دارد. کسی چه میداند، شاید همین وبلاگ تازهتان بعدا تبدیل به محلی برای درآمدتان شد.
۲- زبان پنل وردپرستان انگلیسی باشد.
حتما میدانید که فارسی بودن خودِ سایت، ربطی به انگلیسی بودن پنل مدیریت آن ندارد. من از همان روز اول که قالب را نصب کردم و زبان پنل آن فارسی بود، سریعا با استفاده از تنظیمات، زبانش را به انگلیسی تغییر دادم. در آینده برای جستجو و بهتر کردن سایتتان لازم خواهید داشت که سری به گوگل بزنید. منابع فارسی قطعا محدود است و اگر شما با اصطلاحات انگلیسی پنل مدیریت آشنا باشید، خیلی راحتتر کارتان راه خواهد افتاد.
ضمن اینکه این کار کردن با پنل انگلیسی، بهانهای برای تقویت زبان هم خواهد بود. حتی اگر در ابتدا برایتان خیلی سخت است، بنظرم مقاومت کنید و به کار با زبان انگلیسی ادامه دهید، بعد از چندین روز متوجه خواهید شد که داستان آنقدرها هم که فکر میکردید پیچیده نیست.
۳- از همه قسمتهای پنل سر در بیاورید.
اینکه بدانید وردپرس چه قابلیتهای بالقوهای دارد به شما در وبلاگ نویسی با وردپرس کمک زیادی خواهد کرد. نگران نباشید، هیچ اتفاق خاصی نمیافتد. سری به همه بخشها بزنید و سعی کنید سر در بیاورید که هر کدام به چه کاری میآیند. این نوید را بدهم که کار با پنل وردپرس بسیار سادهتر از آن چیزی است که در ذهن دارید. به نظرم این کار را یکدفعه انجام ندهید، به مرور و طی روزهای مختلف، از همه بخشهای پنل مدیریت سر در بیاورید.
۴- پلاگین و ما ادراک پلاگین؟
بخش اعظم دلبریِ وردپرس بخاطر همین پلاگین هاست. داستان پلاگین خیلی ساده است:
کسی قبل از شما به مشکلی مشابه شما برخورده و با قابلیت متن بازی که وردپرس دارد، راه حل مشکلش را در قالب پلاگین ذخیره کرده و شما هم بعدا از آن استفاده میکیند.
البته امروزه شرکتهای متعددی هستند که از همین محل، درآمد دارند و مخصوصا کارشان همین است که بر حسب نیازهای کاربران، پلاگین تولید کنند. اما خیالتان راحت باشد. پلاگینهای رایگانِ بسیار زیادی هست و نیازهای اولیه شما با آنها رفع خواهد شد.
بنابراین بنظرم حتما نحوه جستجو، اعتبارسنجی و نصب یک پلاگین را بدانید و از این امکان فوق العادهای که جناب وردپرس برایمان فراهم کرده، لذت ببرید.
۵- دوستیتان با گوگل را تقویت کنید.
اگر سوالی در مورد نحوه کار با وردپرس دارید، آن را گوگل کنید. مطمئن باشید قبلا این سوال برای کس دیگری هم ایجاد شده و در تالارهای گفتگو (forum) و سایتهای تخصصی به آنها پرداخته شده است. من جواب اکثر سوالاتم را در فرومها پیدا میکنم. وبلاگ نویسی با وردپرس با کمک دوستان از سرتاسر دنیا و البته همکاری گوگل عزیز، بسیار ساده شده است.
آن بند دوم که تاکید بر انگلیسی بودن پنل وردپرستان کردم اینجا خیلی بدردتان میخورد، با کلیدواژههای انگلیسی معمولا در یکی-دو لینک اول از نتایج گوگل، به جواب سوالتان خواهید رسید.
خب فکر کنم دیگر وقتش رسیده که وبلاگ نویسی با وردپرس را آغاز کنید…
[maxbutton id=”2″ url=”https://aminaramesh.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%88%D8%A8%D9%84%D8%A7%DA%AF/” text=”کتاب رایگان وبلاگ، رزومۀ آنلاین” ]
دیدگاه ها
چقدر این مطالبتون در مورد وبلاگ نوشتن برام مفیده. مرسیییی یک دنیا
سلام ما یک گروه تلگرامی برای وردپرس راه انداختیم که کلی
از اساتید هم هستند
خوشحال میشیم شما هم تشریف بیارید.
https://t.me/wpirangroup
امینِ عزیز سلام
دارم تک تکِ پستهایِ مربوط به وبلاگ نویست رو میخونم و یادداشت برداری می کنم.
امیدوارم به زودی بسازمش.
از راهنمایی ها و مناعتِ طبعت در قسمت کردنِ اطلاعاتت سپاسگزارم.
Pingback: بشتابید به وبلاگ نویسی با وردپرس (به همراه مطالب ویژه برای مخاطبان خاص، دوستان عزیزم) - امین آرامش
این خاصیت پلاگین ها جذاب است. آن را نمی دانستم.
راستش من در وردپرس قبلا بلاگ داشتم (نه دامنه ی اختصاصی) اما نوشته هایش را پاک کردم. فکر می کنم باید شروع کنم. ببینم چندتا فیل می توانم هوا کنم:)
پست
منتظر اخبار فیل هوا کردنت هستم پریسا. 🙂
پست
بسیار عالی، شاید منم بعدها این نوشته رو با معرفی پلاگینها ادامه دادم…
بابت لطفت هم ممنونم. شماها خیلی حرفهای هستید رفقا…
سلام امین جان ممنونم برای پست خوبت – میخواستم یک Anti Spam اینجا معرفی کنم که هم رایگانه و هم جلوی اسپم های کامنت و ثبت نام و … را میگیره : WP-SpamShield کارش خیلی خوبه.
راستی دیشب تو Talk Show جات خالی بود – وقت خوش